Menu Sluiten

De organen en hun betekenis

De fysieke organen als resultaat van bovenzinnelijke krachtsystemen

Vrije gevoelens versterken de organen en brengen gezondheid, verbinding en integriteit

De bewuste, kunstzinnige en praktische uiteenzetting met yoga brengen gevoelens en inzichten over de verbinding van de organen met het ziele- en energetisch lichaam.

Tijdens deze cursus bespreken we enkele organen zoals het hart, de nieren, de lever en de longen maar ook de wervelkolom, de hersenen en de ademhaling. We onderzoeken telkens enkele fysieke kenmerken, de fijnere gewaarwordingen, de werking van de energieën en de concrete geestelijke gedachte die ermee in verbinding staan. We bekijken ook enkele specifieke ziektes die met het orgaan of met het systeem in verbinding staan.

Hoe beter je in staat bent om een een specifiek gevoel voor de organen te krijgen hoe beter de werking op de gezondheid van dit orgaan. Deze gevoelens ontstaan door inhoudelijk of met klare gedachten de organen te onderzoeken. Vanuit deze inhoudelijke benadering kan iedereen nieuwe krachten ontwikkelen die gunstig zijn voor de organen.

De yogaoefeningen ondersteunen dit proces. Je leert aan de hand van de oefeningen de werking van de organen beter kennen omdat je eerste fijne gewaarwordingen over het orgaan ervaart. Op die manier ontdek je nieuwe mogelijkheden voor de genezing van dit orgaan. Als therapeut ontdek je ook dat je naast je therapie ook veel kan doen met je bewustzijn om het orgaan te ondersteunen.

Centraal in deze cursus staat het actief worden in het bewustzijn door te inhouden te onderzoeken naar hun waarheidsgehalte. Dit kan enkel door zelf de inhouden bewust in beweging te brengen, de yogaoefeningen helpen ons hierbij om nieuwe ondersteunende inzichten en gevoelens te ontdekken die voor een betere gezondheid bijdragen.  

1 Het hart, zaterdag 25 januari 2025
2 De nieren, zaterdag 22 februari 2025
3 De lever, zaterdag 29 maart 2025
4 De longen, zaterdag 26 april 2025
5 De wervelkolom, zaterdag 31 mei 2025
6 De darmen, zaterdag 27 september 2025
7 De ademhaling, zaterdag 25 oktober 2025
8 De hersenen, zaterdag 29 november 2025
9 Samenvatting, zaterdag 13 december 2025

Telkens de laatste zaterdag van de maand (voorlopig, binnenkort definitief)

Voor de yoga is lenigheid niet belangrijk. Centraal staat een geïnteresseerde deelname, dit alleen al heeft gunstige, opbouwende en rustgevende uitwerking op de werking van de organen.

Data: laatste zaterdag van de maand, van 10h tot 17.30h

Lesgever: Philippe Gits
Locatie: Moervaartveer 2 te Lokeren (Eksaarde)

Meebrengen: lunchpakket – koffie, thee en soep worden voorzien.

Kostprijs: 95 euro per dag, sociaal tarief 50 euro, ondersteuningstarief 125 euro

Genezing vereist altijd het loslaten van bepaalde vooraf vastgelegde patronen, afhankelijkheden, onwaarheden en een voortdurende heroriëntatie in denken, voelen en handelen volgens moeizame en soms pijnlijke, maar ook, als ze worden bevestigd, volgens vreugdevolle criteria.
Als een orgaan in het lichaam ziek is, toont dit fenomeen een te diepe interventie van astrale of kosmische krachten, die een verstoring veroorzaken op een precies afgemeten manier. Het is alsof de beeldhouwer zijn verbeelding verliest en de steen op één plaats te intensief bewerkt. Om genezing of het pad naar genezing te beginnen, is de eerste vereiste een juist beeld te krijgen van wat er gebeurt. Als de gedachten de juiste volgorde of zelfs een breed en ideaal perspectief vinden, geneest minstens de ziel zichzelf en vervolgens is de kans relatief gunstig dat het zieke gebied ook regenereert. In die zin is genezing altijd verbonden met het loslaten van externe krachten of afhankelijkheden die op de ziel wegen en vindt genezing plaats door zich te richten op nieuwe ideeën en nieuwe taken in het leven. Het pad van genezing is een pad van transformatie dat begint met wijze gedachten en beslissingen en wordt uitgedrukt in materie of in het lichaam.
In de regel kunnen planten en dieren niet ziek worden omdat ze niet direct om ontwikkeling wensen door hun onafhankelijke, individuele en spiritueel begaafde bewustzijn. Omdat mensen ontwikkeling verlangen, worden ze ziek.

Uit: Ein Neuer Yogawille, ISBN 978-941995-88-8 p. 115, P. 117